Sidebar Menu

Datum objave: 21. Siječanj 2020

VOZAČI OPREZ / Policija će sutra u Županiji kontrolirati brzinu vožnje gdje god stigne, sve snage su u to uključene

Diana Ferić
Diana Ferić

Maksimalni broj policijskih službenika PU šibensko - kninske kao i svi raspoloživi uređaju i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa bit će uključeni u preventivno - represivnu akciju kontrole u prometu koja je biti provedena sutra, 22. siječnja na području Županije. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila. Akcija se provodi jer se pokazalo da unatoč svim preventivnim djelovanjem i kontroli velik broj vozača i dalje svoje automobile voze prebrzo,a to i i uzrok brojnim prometnim nesrećama.

"Na nužnost ovakve ciljane akcije u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima bilježimo negativan trend porasta broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom tijekom protekle godine, kada je evidentirano 290 ovakvih prometnih nesreća, od kojih 116 s ozlijeđenim i 8 sa smrtno stradalim osobama, nasuprot ukupno 274 takve prometne nesreće tijekom 2018.godine od kojih 128 s ozlijeđenim osobama i 7 sa smrtno stradalim osobama. Bitno je napomenuti da bilježimo znatan porast broja utvrđenih i sankcioniranih prekršaja nepropisne brzine kojih je protekle godine zabilježeno 8703, odnosno 45,8% više nego 2017.g. kada je utvrđeno i sankcionirano 5970 takvih prekršaja", ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam