Sidebar Menu

Datum objave: 16. Siječanj 2020

SLUČAJ JU NP KRKA / Miro Bulj pozvao Plenkovića da smjeni Čorića zbog nezakonitog izbora ravnateljice JU NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) izvijestio je u četvrtak kako je Državni inspektorat donio rješenje da je kod imenovanja ravnateljice Nacionalnog parka (NP) Krka prekršen Zakon o hrvatskim braniteljima, te je pozvao premijera da razriješi ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića te da se otkaže Ugovor o radu sa sadašnjom ravnateljicom Nellom Slavica, javlja HINA.

Rješenjem Inspektorata, nezakonito je imenovana ravnateljica sa dvije stranačke iskaznice, HDZ-ovom i HNS-ovom, rekao je Bulj na konferenciji za novinare, očito misleći na Nellu Slavicu.

Inspektorat je utvrdio da je kod imenovanja ravnateljice NP Krka Ljiljani Zmijanović, koja se također natjecala za to mjesto, povrijeđeno pravo prvenstva u zapošljavanju kao hrvatskoj braniteljici.

Pravomoćno rješenje predstavlja opravdan razlog za otkaz ugovora o radu između NP Krka i Slavice, stoji u rješenju koje je Bulj podijelio novinarima.

To rješenje govori da ministar Ćorić ne poštuje zakone, rekao je Bulj, navodeći da je Ćorić već jednom imenovao Slavicu za ravnateljicu, iako je imao odluku Upravnog suda koji je poništio rješenje o njenom izboru.

Zmijanović nije imenovana iako ima bolje kvalifikacije i po pitanju obrazovanja i ostalih uvjeta, tvrdi Bulj.

Ministra Ćorića proziva da ne brine što je NP Krka onečišćen. 'Njih to ne brine, oni samo žele zadovoljiti županijske faraone Nedjeljka Dujića i Gorana Pauka', izjavio je zastupnik koji očekuje da sada potez povuče premijer Andrej Plenković.

Očekujem od premijera da će pozvati tajnicu i razriješiti Ćorića, ministra bezakonja i ugroze okoliša, poručio je.

Također je pozvao ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda da se očituje o kolegi koji ne poštuje Zakon o braniteljima, a isto traži i od predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane Josipa Đakića.

Bulj je najavio da će Most glasovati za opoziv ministrice Blaženke Divjak, iako nije potpisnik SDP-ova zahtjeva za opoziv.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.