Datum objave: 31. Prosinac 2019

ISKRA BRODOGRADILIŠTE / Rekordni poslovni rezultati u 2019., prihodi povećani 15 posto

Diana Ferić
Diana Ferić

Zaposlenici šibenskog "Iskra brodogradilište 1" ispraćeni su na kolektivni godišnji odmor do 7. siječnja 2020. godine informacijom da je za njihovu tvrtku 2019. godini bila po poslovnim rezultatima rekordna godina. Prema službenim podacima "Iskra brodogradilište 1" ostvarilo je konsolidirane prihode u iznosu od 20 milijuna eura što je značajnih 15 posto više nego 2018. godine.

Zadnjeg radnog dana prije odlaska zaposlenika "Iskra brodogradilišta 1" na kolektivni godišnji odmor, organizirano je druženje svih zaposlenika i kooperanata na kojem je Dušan Šešok, vlasnik tvrtke "Iskra" d.d., koje je u listopadu prošle godine preuzelo NCP Remontno brodogradilište Šibenik, izvijestio kakva je poslovna godina iza poduzeća te svima koji su pridonijeli uspješnom poslovanju zahvalio na radu i postignutim rezultatima.

 

Grupa "Iskra" u okviru koje sada pod imenom "Iskra brodogradilište 1" posluje nekadašnje NCP RB Šibenik, vodeći je regionalni ponuđač inteligentnih industrijskih rješenja i najsuvremenijih elektrotehničkih proizvoda, s dugogodišnjom tradicijom i najveće slovensko poduzeće koje se bavi automatizacijom procesa, komunikacijskim i sigurnosnim sustavima za distribuciju električne energije, prijenosnih i mrežnih sustava, komunikacija putem visokonaponskih vodova, automatizacije željezničkog i cestovnog prijevoza te softverskih rješenja na području energetike i logistike.

Osim povećanja konsolidiranih prihoda za 15 posto, 2019. godina ostat će zapamćena u povijesti tog poduzeća, ali i šibenske brodogradnje kao godina u kojoj su izgrađeni i isporučeni prvi napredni i ekološki podobni hibridni elektro-dizel brodovi za opsluživanje uzgajališta riba i morskih organizama.

Iz kategorije: Vijesti