Datum objave: 30. Prosinac 2019

OTKRIVEN KRADLJIVAC AUTOMOBILA / Policija za nekoliko krađa i teških krađa osumnjičila 30 - godišnjaka

Diana Ferić
Diana Ferić

 Šibenska kriminalistička policija razriješila je nekoliko teških krađa, jednu još iz rujna ove godine kada je u Ulici Nikole Tesle ukraden automobil te krađu automobila koja se dogodila početkom prosinca.  

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom osumnjičenim za krađu na štetu 48-godišnjaka, tešku krađu na štetu 69-godišnjaka, krađu na štetu 36-godišnjaka i neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari na štetu njemačke tvrtke.

Utvrđeno je da je osumnjičeni u noći s 23. na 24. rujna u Šibeniku u Ulici Nikole Tesle 48-godišnjakinji ukrao  otključani osobni automobil Škoda Felicija, šibenskih registracijskih oznaka, koji je 24. rujna u popodnevnim satima pronađen u Šibeniku u Istarskoj ulici, a 26. prosinca oko 19.30 sati u Šibeniku u Sarajevskoj ulici osumnjičeni je provalio u osobni automobil Mazda, šibenskih registracijskih oznaka u vlasništvu 69-godišnjaka iz kojega mu je otuđio osobne isprave, mobitel i alkoholno piće. Tijekom kriminalističkog istraživanja svi

ukradeni otuđeni premeti su pronađeni kod osumnjičenog i vraćeni oštećenom, a nastala šteta je procijenjena na iznos od 5.000 kuna. .

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tog dana, 26. prosinca oko 19.40 sati u Šibeniku u Sarajevskoj ulici 36-godišnjaku otuđio nezaključani osobni automobil Ford Galaxy,njemačkih registracijskih oznaka,  koji je 36-godišnjak oko 20.20 sati pronašao u Šibeniku u Ulici Eugena Kvaternika. Tom prilikom osumnjičeni je 36-godišnjaku iz vozila  ukrao  mobitel.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom osumnjičenim za tešku krađu na štetu tvrtke iz Šibenika.

Osumnjičeni je u noći  s 25. na 26. prosinca u Lozovcu provalio u tamošnji hotel oštećene tvrtke i otuđio 18 komada raznog alata, bušilice, pile, aparat za varenje i druge alate. Svi otuđeni predmeti su pronađeni i oduzeti od 59-godišnjaka i vraćeni oštećenoj tvrtci.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. 

Iz kategorije: Vijesti