Sidebar Menu

Datum objave: 17. Prosinac 2019

DRŽAVNA IMOVINA:Ministar Bažonić u Šibeniku razgovarao o neriješenim predmetima i donio darove Drnišu,Skradinu i Primoštenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar državne imovine Mario Banožić sa suradnicima danas je u Šibeniku održao koordinacijski sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim zamjenicima Nikolom Blaževićem i Darijom Puljić, te gradonačelnicima i načelnicima s područja Šibensko-kninske županije.

Na koordinacijskom sastanku, kojem su prisustvovali i ministar uprave Ivan Malenica i zastupnica u Hrvatskom saboru Branka Juričev Martinčev, razgovaralo se o 49 neriješenih predmeta i prijedlozima kako državnu imovinu na učinkovit i brz način staviti u funkciju.

Župan Goran Pauk izrazio je zadovoljstvo održanom koordinacijom. „Uspjeli smo ubrzati postupak rješavanja naših predmeta. Zahvaljujući međusobnoj suradnji, naše želje postaju stvarnost“, kazao je župan Pauk istaknuvši da su se primjenom novog Zakona o upravljanju državnom imovinom mnoge stvari pojednostavile.

Nakon sastanka koordinacije, ministar Mario Banožić uručio je gradonačelniku Grada Drniša Josipu Begonji Ugovor, kojim Ministarstvo daje na uporabu stan u k.o. Pakovo selo, površine 75 četvornih metara, za uređenje i opremanje Centra kompetencija za razvoj ruralnog turizma – Pakovo Selo. Ministar je uručio i tabularne isprave gradonačelniku Grada Skradina Antoniju Brajkoviću i pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Primošten Iris Ukić Kotarac. Grad Skradin postaje vlasnikom vatrogasnog doma dok Općina Primošten u svoje vlasništvo dobiva nogometno igralište.

„Ministarstvo državne imovine i dalje će ustrajati na suradnji na svim razinama tijela javne vlasti, jer stvaranje boljih uvjeta života za građane su naša zajednička odgovornost. Zadovoljan sam što su to prepoznali i čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te što projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području“, rekao je tom prilikom ministar Banožić.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.