Sidebar Menu

Datum objave: 16. Prosinac 2019

SAJMIĆ U ŠIBENIKU: Kupite maštovite božićne ukrase i druge rukotvorine i podržite šibenske obrtnike

Diana Ferić
Diana Ferić

Otvoren je Adventurin Sajmić na trgu Medulić na kojem su se ove godine smjestile kućice s bogatom ponudom božićnih proizvoda i ukrasa, dizajniranih poklona i suvenira koje su pripremile vrijedne ruke udruga, kućnih radinosti i obrtnika.

Prilikom otvorenja prigodne riječi okupljenima je uputio šibenski dogradonačelnik Paško Rakić: „Želimo da naš adventski program ne bude prepoznatljiv samo po kulturnoj i gurmanskoj ponudi nego i po ponudi rukotvorina šibenskih obrtnika. Ovim putem pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da dođu na Sajmić i izaberu božićni poklon za svoje bližnje te na taj način pomognu našim obrtnicima.“

Ovogodišnji kum Sajmića ponovo je Danijel Hrg Deni, poznati šibenski kreativac koji je proglasio ovu Adventurinu lokaciju otvorenom.

Osim kupovine, svi zainteresirani Adventuristi će na Sajmiću moći sudjelovati na radionici stvaranja poezije Blackout poetry pri čemu se stihovi slažu iz već postojećih testova (iz novina, časopisa i sl.) koju će 18. i 19. prosinca voditi Maja Klarić. U subotu, 21. prosinca od 10:30 do 12:30 sati ponudu Sajmića obogatit će prodajna izložba Udruge Tempera, a već sljedećeg dana održat će se „Još manji Sajmić“, dječji buvljak na kojem će najmlađi Adventuristi moći razmjenjivati i/ili prodati svoje igračke, knjige, slikovnice, stripove i rukotvorine drugoj djeci. Cilj je naučiti djecu da razmišljaju praktično ekološki u smislu da se igračke mogu ponovno upotrijebiti, odnosno da novo ne mora nužno biti kupljeno u ambalažama u trgovini.

Podsjećamo, radno vrijeme Sajmića je svakog dana do 26. prosinca, u vremenu od 10 do 14 sati te od 16:30 do 22 sata. Šibenčani i njihovi gosti moći će razgledati što nude OPG Kalić Zvonimir, Domaća radinost Antonia Badžim, Obrt Lulas Art, Domaća radinost Šibenik, Domaća radinost Branka, Vinoplod Vinaraija d.d. te Udruga Kamčeić te odabrati božićne poklone za najmilije.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.