Datum objave: 04. Prosinac 2019

ZASLUŽUJE I JAVNU ZAHVALU: Luka Petrina, dugogodišnji prvi čovjek Zavoda za zapošljavanje u Šibeniku odlazi u mirovinu

Diana Ferić
Diana Ferić
Luka Petrina, dugogodišnji ravnatelj ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibensko - kninskoj županiji , sinonim za sve akcije i projekte vezane za nezaposlene na šibenskom području i osnivač  Udruge  Partnersko vijeće za tržište rada ovih dana odlazi u mirovinu pa su mu članovi rog vijeća na jučerašnjoj sjednici zahvalili na svemu što je napravio i u radu te udruge i uopće na rješavanju problema nezaposlenih i njihovom povezivanju s tržištem rada.
Ta je udruga danas ima više od 30 članova,a na početku ih nije bilo ni desetak, podsjetio je Luka Petrina: "Bilo nas je malo, ali smo se hrabro uhvatili u koštac s programima zapošljavanja nezaposlenih osoba i pružanju potpore da se oni lakše snađu u svijetu rada", kazao je Petrina koji će i dalje ostati u toj udruzi i pomagati joj svojim iskustvom i savjetima. 
 
Opći cilj tog  projekta koji vodi razvoja agencija Šibensko - kninske županije je podrška razvoju lokalnih dionika u definiranju, stvaranju i provođenju politika zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa na području Šibensko-kninske županije dok je specifični cilj jačanje kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije.
 
 
 
Inače, Luka Petrina je cijeli svoj radni vijek proveo u šibenskom Zavodu za zapošljava, u koji je došao 1978. kao pripravnik. Za vršitelja dužnosti pročelnika imenovan je 1998. godine, nakon što je prošao nekoliko radnih mjesta, od savjetnika pri zapošljavanju, pravnog referenta do voditelja službe. Od 2000. godine je pročelnik, odnosno predstojnik, uz kratku stanku kada je bio razriješen zbog jednog slučaja što se pokazalo neopravdanim pa ga je Sud vratio na tu funkciju s koje sada odlazi u mirovinu.
 
Petrina opet je ove godine ponovno  izabran za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Šibensko-kninske županije.
 
U javnosti je poznat po svojoj toleranciji i mirnoći u pristupu svih problema i izazova, a iako je dugogodišnji član HDZ - a to u svom radu nikad nije stavljao na prvo mjesto niti je ikad pokazivao stranački isključivost.  
Iz kategorije: Vijesti