Datum objave: 03. Prosinac 2019

PLAMEN VUKOVARA U ŠIBENIKU:Održan glazbeno - scenski spektakl u kojem su sudjelovale šibenske umjetničke udruge

Diana Ferić
Diana Ferić

Glazbeno – scenski spektakl „Plamen vukovarskog svjetla“ održan je sinoć u šibenskom kazalištu. U sklopu dvosatnog programa prikazan je film „Bitka za Vukovar:  Kako smo branili Grad i Hrvatsku“, uz korištenje specijalnih svjetlosnih i zvučnih efekata.

U interaktivnom glazbeno-scenskom prikazu sudjelovali su Kulturna udruga 'Šibenske šuštine', Kulturna udruga 'Kolajnica', Dječji dramski studio 'Virko' te Mješoviti zbor katedrale sv. Jakova.

Ovaj glazbeno-scenski spektakl kojim se nastoje čuvati uspomene na krvave, ali slavne dane naše povijesti, do sada je izveden u 150 gradova u Hrvatskoj i diljem svijeta među hrvatskom dijasporom. Pogledalo ga je više od 72 tisuće gledatelja, a u njemu je nastupalo više od šest i pol tisuća izvođača. Autori projekta su vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš, koji su se u sklopu programa obratili okupljenima.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić po završetku projekcije zahvalio se autorima te svim šibenskim sudionicima spektakla.

„Posrijedi je projekcija koja nosi snažnu emociju o gradu koji je podnio najveću žrtvu u Domovinskom ratu. Vukovar je istodobno i naš ponos, grad herojskog otpora hrvatskih branitelja, stoga mi je posebno drago što ste svoju priču odlučili podijeliti i sa šibenskom publikom, posebice mlađim naraštajima.  Veliku žrtvu tijekom Domovinskog rata podnio je i naš grad, šibenski branitelji i njihove obitelji, kojima dugujemo vječnu zahvalnost.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Glazbeno-scenski spektakl  „Plamen vukovarskog svjetla“ održan je u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku uz pokroviteljstvo Grada Šibenika te suorganizaciju Šibensko kninska županije, Šibenska biskupije, Povijesne postrojbe 'Šibenska gradska straža' i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Iz kategorije: Vijesti