Sidebar Menu

Datum objave: 27. Studeni 2019

PROSVJETARI KAŽU "NE":Paralelno s referendumom prosvjetari Plenkoviću šalju svoj odgovor i na društvenim mrežama

Diana Ferić
Diana Ferić

Rezolutno NE šalju preko društvenih mreža nastavnici i profesori diljem Hrvatske pa tako i u šibenskim školama. Objavljuju i svoje skupne fotografije na kojim se jasno vidi njihov stav i prije nego što stignu rezultati referenduma - ne prihvaćaju Plenkovićev prijedlog o kumulativnom povećanju plaća  u 2020. godini za ukupno  10,40 posto. Takav stav ne čudi jer se ponovno ignorira njihov jedini zahtjev, a to je povećanje koeficijenta na 6,12  jer bez toga i dalje ostaje jaz između njihovih i plaća drugih zaposlenika i javnim službama. 

Inače, nakon sedmosatnih razgovora koji su sinoć trajali do ponoći, a na kojima je bio i premijer Plenković sindikati su prihvatili da taj prijedlog proslijede učiteljima i profesorima i da se oni za njega izjasne, tvrdeći da on ima i dobrih i loših strana, ali su potvrdili da on ne donosi ispunjenje zahtjeva zbog kojig se štrajka,a to je povećanje koeficijen ta.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam