Datum objave: 26. Studeni 2019

FOTO Pogledajte kako se jelo na završnici 32. kongresa ugostitelja i turističkih radnika Hrvatske u Solarisu, a tuna generala Gotovine je bila hit

Diana Ferić
Diana Ferić

Prezentacijom karakterističkih jela za pojedine hrvatske regije završen je 32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske koji je u Solarisu organizirala Hrvatska obrtnička komora, a Županijska komora Šibenik je bila domaćin. Kao domaćini, šibenski ugostitelji iskazali su se i u vrsti jela koja su ponudili pa je tu bila hobotnica i janjetina ispod peke, a šibenski chef Rudi Štefan pripremio je janjetinu s mesom "zalijevenu" zapečenim parmezanom. Za desert su ponuđene ukusne slastice obrta "Tortessa" iz Šibenika. Jedna od gastro zvijezda bila je i tunjevina koju je iz svojih uzgajališta donirao general Ante Gotovina, a ponuđena je pečena na žaru i carpaccio od tunjevine. Ugostitelji iz Primorsko - goranske županije ponudili su Krčki pršut i šurlice s "točom" od škampa, Dubrovčani stonske kamenice, Međimurci pečenu puricu i tako redom.

Svi sudionici dobili su na poklon šibenski čokoladni bagatin, suvenir koji je izradila Turističko - ugostiteljska škola u Šibeniku,a za ovu priliku profesorica kulinarstva Biserka Šmidt ispekla ih je čak 800! Prezentirana su i slavonska i šibenska vina.

Iz kategorije: Vijesti