Datum objave: 18. Studeni 2019

SJEĆANJE NA ŽRTVU VUKOVARA: Svijeće za Vukovar upaljene su sinoć i u Šibeniku, danas komemorativna kolona sjećenja u Vukovaru

Diana Ferić
Diana Ferić

Brojni Šibenčani sinoć su paljenjem svijeća kod crkve Gospe Van grada i u Vukovarskoj ulici još jednom odali počast  žrtvi Vukovara. Nakon toga je održana i sveta misa u spomen na sve koji su ugradili svoje živote u hrvatsku samostalnost.

 

 

 Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice te kolonom sjećanja gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata Vukovarci ali i cijela Hrvatska prisjetit će se danas,  na 28. obljetnicu sloma obrane Vukovara, najbolnijih dana u novijoj povijesti toga grada

 

Tijekom gotovo tromjesečne opsade Vukovara stradalo je 2.717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2019. 'Vukovar - mjesto posebnog pijeteta' sudjelovat će i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

 

FOTO:Facebook

 

 

Iz kategorije: Vijesti