Datum objave: 17. Studeni 2019

Učenici TUŠ -a Domagoj Badžim i Nikolina Čoko okitili se zlatom i srebrom na međunarodnom natjecanju turističkih škola

Diana Ferić
Diana Ferić
Izniman uspjeh ma međunarodnom natjecanju turističkih i ugostiteljskih škola  - AEHT - koje je održano u Splitu postigli su učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik osvojivši  zlato u disciplini Poslovanje recepcije- i to učenik DOMAGOJ BADŽIM pod vodstvom mentora Ante Nakića dok je u disciplini Predstavljanje turističke destinacije učenica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik NIKOLINA ČOKO, pod vodstvom mentorice Božene Bralić, osvojila   srebro.
 
"Zaista smo sretni zbog tih uspjeha i s obzirom na oštru konkurenciju, ali i s obzirom na to u kakvim smo se uvjetima pripremali za to natjecanje. Budući da je u toku štrajk nismo  mogli s djecom raditi kako smo trebali, ali smo na kraju svi i profesori i učenici dali sve od sebe i  postigli odličan rezultat", kazala nam je Senka Dodig, ravnateljica Turističko - ugostiteljske škole u Šibeniku. 
Cilj tog međunarodnog natjecanja je razmjena iskustava i suradnja učenika iz različitih država, jezika i kultura kroz timski rad, stvaranje novih poznanstava i veza među učenicima.
Na ovogodišnjem natjecanju AEHT sudjelovalo je 320 studenata iz 30 zemalja EU i svijeta, uključujući nove članice Pakistan i USA, natjecali se u 10 turističko- ugostiteljskih disciplina.
Natjecanje je trajalo 4 dana, a ove godine domaćin je bila RH, u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Split. Natjecanje je održano u hotelu Meridien Lav u Podstrani, gosti iz EU i svijet a ostali pozitivno šokirani organizacijom, uvjetima natjecanja i kulturnim znamenitostima te ljepotama Splita i Dalmacije.  Za sve sudionike bio je organizirani izlet  na Slapove Krke te posjet Šibeniku i katedrali s naglaskom na potencijal  Županije u području turizma i ugostiteljstva.
Iz kategorije: Vijesti