Datum objave: 22. Listopad 2019

U uži izbor za dekana šibenskog veleučilišta ušli Ljubo Runjić i Branko Peran, Tanja Radić Lakoš otpala

Diana Ferić
Diana Ferić

Upravo vijeće Veleučilišta u Šibeniku birat će novog dekana između dvojice kandidata i to mladog znanstvenika Ljube Runjića i umirovljenika Branka Perana. naime. Oni su dobili najveći broj glasova članova Stručnog vijeća koje se danas sastalo. Runjić, uvjerljivo najviše 35, Branko Peran 17, a Tanja Lakoš sadašnja v.d. dekanica najmanje, 16, pa je ispala iz igre. To je za nju sigurno i veliki poraz s obzirom da je imala ambiciju biti dekanice javivši se na natječaj. Novi dekan se bira nakon što je donedavni Ivan Malenica postao ministar uprave Republike Hrvatske.

 

Mladi dr.sc. Ljubo Runjić, viši predavač na Veleučilištu u Šibeniku i jedan od rijetkih znanstvenika koji je u svojoj doktorskoj disertaciji obradio važnost Ujedinjenih naroda. Šibenski korijeni su ovog mladog znanstvenika vratili u grad iz kojega potječe njegova obitelj, u kojem je rođen njegov otac i na taj su se način još bolje učvrstile veze ovoga Splićanina sa Šibenikom.
Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu,a sa samo 22 godine upisao je doktorat na zagrebačkom Pravnom fakultetu na kojem je doktorirao 2015. godine. Usavršavao se na Haaškoj akademiji za međunarodno pravo. Zanimljivo je i da se dr. sc. Ljubo Runjić se vodi onom krilaticom 'u zdravom tijelu zdrav duh' pa mnogo pažnje posvećuje sportu, tako je ponosni nositelj crnog pojasa u judu, a s godinama je postao i ljubitelj trčanja te odlazi na poznata maratonska natjecanja.

 

 Dr. sc. Branko Peran bio je načelnik PU šibensko-kninske i u dva navrata ravnatelj Uprave za zatvorski sustav. Bio je i predavač na šibenskom veleučilištu.
 

Iz kategorije: Vijesti