Datum objave: 05. Listopad 2019

Šibenik se i na novom turističkom vizualu podičio s dva spomenika pod zaštitom UNESCO -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Postavljen je novi vizual ŠIbenika na postojećoj turističkoj signalizaciji na autocesti A1 i to na prilazima čvoru Šibenik sa sjeverne strane iz smjera Zagreba i sa južne strane iz smjera Dubrovnika na kojem je ono čime se u Hrvatskoj može podičiti jedino Šibenik , a to su dva spomenika kulture pod zaštitom UNESCO -a - šibenska katedrala i tvrđava svetog Nikole. Autor novog vizuala je šibenski akademski slikar i grafičar umjetnik Zvonimir Vila

 

"Budući da se Šibenik jedini u Hrvatskoj može podičiti sa dva Unesco-va zaštićena lokaliteta ,a i u svijetu je vjerojatno najmanji grad s tim atributima, TZ grada Šibenika je inicirala promjenu tj. nadopunu postojeće signalizacije na kojoj je bila samo katedrala sv.Jakova, te je izrađena potpuno nova naljepnica na kojoj je uz nju dodana i tvrđava sv.Nikole", kaže Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika.
Hrvatske autoceste na svome području dozvoljavaju samo označavanje iznimno značajnih turističkih objekata odnosno spomenika te nacionalnih parkova.

Nova naljepnica je izrađena po naputcima i kriterijima Hrvatskih autoceste d.o.o.
 

Iz kategorije: Vijesti