Datum objave: 12. Rujan 2019

Aktualac na sjednici GV:Naručeno pitanje o 900 milijuna kuna ulaganja, o rupama po ulicama i benzinskoj crpki na rivi

Diana Ferić
Diana Ferić

Nikad u povijesti Šibenika nije se toliko ulagalo u Šibenik kao što je to slučaj sada, ustvrdio je na aktualnom satu na jutrošnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Željko Burić odgovarajući na vijećničko pitanje HDZ -ove vijećnice Rade Danek koja je tražila da gradonačelnik objasni u što se ulaže 900 milijuna kuna jer se u medijima javlja sumnja u to. Zanimljiva je bila gradonačelnikova reakcija na to pitanje kada je kazao da ga je iznenadilo iako je poznato da su takva pitanja koja postavljaju vijećnici vladajuće stranke naručena i služe za promidžbu gradske vlasti i njezinih projekata tako da je zvučao potpuno neuvjerljiv.

Obrazlažući u što je uloženo tih 900 milijuna kuna s kojima se javno pohvalio Željko Burić je taksativno nabrojao - Sustav odvodnje Aglomeracija Šibenik koji stoji 496 milijuna kuna, u Centar za zbrinjavanje otpada u 196 milijuna, u podzemnu garažu na Poljani i trga te u uređenje tvrđave svetog Ivana ukupno 110 milijuna kuna, a tu su još Trokut, izgradnja studentskog doma na Palacinu. "To je već 900 milijuna kuna, a gdje je još ulaganje u ABC , Vrnažu. To je sve preko milijardu kuna i odgovorno tvrdim da se nikada u povijesti nije toliko ulagalo u Šibenik i to u projekte koje jamče bolju sadašnjost i budućnost", kazao je gradonačelnik Burić

 

Vijećnicu s NL Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac zanimalo je je li za rekonstrukciju benzinske crpke na rivi za što je projekt predstavljen javnosti izdana građevinska dozvola. Podsjetila je da je čestica zemlje na kojoj se ona nalazi nepostojeća, da Grad Šibenik nije na zakonit način u GUP unijeo tu benzinsku tvrtku te je zatražila očitovanje o tome. "Taj  me slučaj asocira na slučaj općine Nerezišće i aferu s ministrom Kušćevićem koji su mijenjali prostorni plan na temelju svog zaključka", objasnila je Iris Ukić Kotarac.

Ona je reagirala i na to da se u Gradu Šibeniku priča o milijunskim projektima poput izgradnje žičara što ona svesrdno podržava, a da su ulice pune rupa. "Molim Vas, osim što brinete o tim projektima po kojima ćete ostati zapamćeni u povijesti Šibenika uredite i ulice po kojem hodamo i organizirajte javni autobusni prijevoz prema potrebama građana, kako građani ne bi morali vlastitim autima dolazi u središte grada.".

Branka Vrančić, pročelnica Ureda za prostor kazala je da još nisu dobili zahjtev za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju benzinske crpke na rivi.

Gradonačelnik Burić je kazao da neće samo krpati rupe po ulicama već da slijede veliki projekti uređenja Ulice kralja Zvonimira, Jerka Machiedija te da imaju odličan princip po kojem će obnavljati kamene ulice u povijesnoj jezgri koji su primijenili u obnovi Medulića.

Ako se zanemari odlazak sa sjednice Ive Glavaša (MOST) zbog, kakom on tvrdi, krimminalnog načina prodaje HNK Šibenik i ukazivanja Antona Dobre (BM 365) na nedosupstivost toga da otočani, a primjer je Kaprija, plaćaju račune za vodu od 15 000 ili 17 000 kuna današnji aktualac čelni ljudi grada - gradonačelnik Burić i dogradonačelnik Danijel Mileta dobro su iskoristili za priče o velikim gradskim infrastrukturnim projektima. 
  

Iz kategorije: Vijesti