Sidebar Menu

Datum objave: 09. Rujan 2019

Prvi dan školske godine:Čelni ljudi Šibenika družili se danas s prvašićima u OŠ Fausta Vrančića

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenike 1.a i 1.b razreda Osnovne škole Fausta Vrančića u povodu početka nove školske godine 2019./2020. podravili su danas, nakon što su prvi put sjeli u školske klupe gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i pročelnica za Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić. Dok neke škole u Hrvatskoj nisu upisale niti jednog prvašića u tu ih je školu ove godine upisano čak 23 više nego lani.

U školi je danas organiziran svečani doček za 42 učenika prvih razreda i njihovih roditelja.

„S posebnom radošću danas se nalazimo u najstarijoj šibenskoj školi koja se nalazi u samom centru grada, u staroj gradskoj jezgri, a koja je ove školske godine upisala čak dva razreda prvašića. Draga djeco, želim vam mnogo uspjeha na početku novog životnog razdoblja, da s lakoćom svladate svoje obveze, upijate nova znanja i stvarate lijepa prijateljstva.“, poručio je gradonačelnik Željko Burić te učenicima podijelio prigodne edukativne poklone.

Uspješan početak nove školske godine gradonačelnik je zaželio i ostalim učenicima osnovne škole Fausta Vrančića, njihovim roditeljima, nastavnicima, školskim djelatnicima te ravnateljici Snježani Ćaleti.

Ove je godine u prve razrede osnovnih škola na području grada Šibenika upisano 456 učenika, a najveće povećanje prvašića bilježi upravo Osnovna škola „Faust Vrančić“. Dva razredna odjeljenja produženog boravka za učenike prvih razreda organizirana su u Osnovnoj školi Tin Ujević.

Osnovne škole kojima je osnivač Grad Šibenik pohađa ukupno 3.339 učenika.

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam