Sidebar Menu

Datum objave: 02. Rujan 2019

Saborski imunitet i dalje će štiti Ivana Klarina od tužbe za klevetu koju je podnio Ante Kulušić još 2015. godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je danas, prije rasprave o skidanju imuniteta bivšem ministru, sada saborskom zastupniku Lovri Kušćeviću skinuti imunitet SDP-ovu zastupniku Ivanu Klarinu kojega je preko punomoćnika privatno za klevetu tužio Ante Kulušić, bivši HDZ-ov zastupnik.


Kulušić je Klarina tužio jer ga je u izjavi za medije danoj 14. svibnja 2015. nazvao "lažnim vojnim invalidom".

Kulušić je ocijenio kako je Klarin iznio neistinite tvrdnje koje su naštetile njegovoj časti i ugledu, a koje su, zbog činjenice da su objavljene na portalu, postale dostupne širokoj javnosti, pa je Klarina tužio za klevetu.

 

Ivan Klarin se nakon dviej godine ponovno vraža u saborske sklupe kao SDP -ov zastupnik. Neki su nagađali da je upravo tužba Ante Kulušića razlog tomu no on kaže da to nema nikakve veze i da je to samo jedna od tužbi klevetu koje ima protiv sebe. Napominje kako je ova Kulušićeva još iz 2015. te kako nema zastare u tom slučaju tako da će se postupak ionako nastaviti kada on prestane biti saborski zastupnik.

 

Povjerenstvo je izglasalo da se Kuščeviću ukine zastupnički imunitet.

Time je stvorene pretpostavke za uhićenje bivšeg ministra. No to se neće dogoditi odmah.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.