Datum objave: 26. Kolovoz 2019

Prometna nesreća na Žirju potaknula problem nepostojanja liječnika i brzog broda na šibenskim otocima

Diana Ferić
Diana Ferić

Prometna nesreća dogodila se proteklog vikenda na otoku Žirju u kojoj teže je ozlijeđena 55-godišnja njemačka državljanka, kao vozačica mopeda. Ozlijeđena je, zbog zadobivenih ozljeda, zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik. Oko njezinog prebacivanja na kopno angažirali su se žirjanski vatrogasci i mještani, a Lučka kapetanija je s ekipom hitne pomoći došla u rekordno brzom roku, kako je na svojoj Facebook stranici izvijestio gradski vijećnik Anton Dobra koji je upozorio kako je ovo još jedan dokaz da otoci barem ljeti moraju imati svog liječnika i brzi brod.

 

Do prometne nesreće je došlo, kako je priopćila policija, kada je 55-godišnjakinja, bez zaštitne kacige na glavi pri upravljanju mopedom REX, njemačkih registracijskih oznaka, krećući se po otoku Žirju državnom cestom D-128, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, izgubila kontrolu nad upravljačem mopeda i izletjela izvan kolnika na kameno zemljanu površinu nakon čega je pala, zajedno s mopedom, na desnu bočnu stranu.

 

 

 O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a vozačici je, uz Obvezni prekršajni nalog, naplaćena novčana kazna, zbog počinjenih prometnih prekršaja u stjecaju.
 

Iz kategorije: Vijesti