Datum objave: 21. Kolovoz 2019

Policajci iz Hrvatske i sedam drugih država nadgledat će sigurnost turista u Skradinu i na Skradinskom buku

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijski službenici za nadzor i planiranje PU šibensko-kninske i PU splitsko-dalmatinske će u četvrtak 22. kolovoza i petak, 23. kolovoza na području Skradina i Nacionalnog parka „Krka“ provoditi preventivne aktivnosti u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“ , a pridružit će im se korejski, njemački, poljski, češki, slovački, talijanski i makedonski službenici.

 

Cilj te akcije je da u neposrednom kontaktu s posjetiteljima pridonesu sigurnosti osoba i zaštiti imovine. Skradin i Nacionalni park „Krka“ omiljena su odredišta, pogotovo ljeti kada ih dnevno posjeti veliki broj ljudi pa je nužan dodatan oprez, kako bi obilazak bio bezbrižan i zapamćen samo po iznimnim prirodnim i kulturno - povijesnim vrijednostima.

 

Zato će na dvama info punktovima, u četvrtak, 22. kolovoza od 9 do 12 sati u Skradinu, ispred ispostave Javne ustanove „Nacionalni park „Krka“ i u petak, 23. kolovoza u isto vrijeme na platou pored Skradinskog buka djelatnici policije davati korisne savjete za siguran i ugodan godišnji odmor i dijeliti letke s osnovnim preventivnim mjerama koje svatko može poduzeti kako bi zaštitio svoju imovinu za vrijeme ljetovanja. Skrenut će pozornost posjetitelja na zatvaranje vrata i prozora u objektima u kojima borave na odmoru, na zaključavanje bicikla te na dodatan oprez prilikom ronjenja i kupanja.

 

Projekt „Sigurna turistička sezona“ pokrenut još 2006. a ove godine održava se trinaestu godinu zaredom s ciljem postizanja maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih posjetitelja koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj. Rezultat je suradnje Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma s Ministarstvom unutarnjih poslova RH na provedbi projekta „Sigurna turistička sezona“ u sklopu kojega će u hrvatskim destinacijama boraviti više od sto inozemnih policijskih djelatnika iz 21 policijske organizacije iz Europske unije i regije, ali i s dalekih odredišta kao što su Kina i Južna Koreja.
 

Iz kategorije: Vijesti