Sidebar Menu

Datum objave: 11. Kolovoz 2019

FOTO Bili smo na 22. maratonu lađa na Neretvi

Diana Ferić
Diana Ferić

Jučerašnji, 22. Maratona lađa od Metkovića do Ploča, jedna od najatraktivnijih manifestacija na Jadranu, osim 28 lađarskih posada okupio je i brojne političare i osobe iz javnog života, a na posebnom broju za uzvanike bila je i naša ekipa. Bila je tu i osvjedočena prijateljica Šibenika i šibenskih Večeri dalmatinske šansone dr. Nela Sršen, liječnica iz Padove koja se posebno zbližila sa Šibenikom nakon što je presadila jetru pokojnom Arsenu Dediću.

 

Prva je na cilj došla ekipa "Gusara" iz Komina, druga je ekipa "Stablina", dok je treće mjesto zauzela ekipa "Crni put".
Natjecateljske ekipe su na autohtonim neretvanskim plovilima preveslale 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča.

 

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini 10 veslača te bubnjar i parićar odnosno kormilar, a to je natjecanje  odavno je već preraslo u turističku manifestaciju.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.