Datum objave: 29. Srpanj 2019

Ministar Ćorić ponovno imenovao Nellu Slavicu ravnateljicom JU NP Krka i kaže da je ona najbolji kandidat

Diana Ferić
Diana Ferić

Povjerenstvo za imenovanje ravnatelja JU NP Krka je ponovno predložilo, a  ministar zaštite okoliša Tomislav Ćoić prihvatio da ravnateljica JU NP Krka  bude Nella Slavica iako je Upravni sud prije 15 dana njihvu prvotnu odluku kojom je ona imenovana, poništio .

 

"Po zaprimanju presude Upravnog suda u Splitu UsIrs-32/19-14 od 18. srpnja 2019. kojom je poništeno rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike o imenovanju ravnateljice Nelle Slavice i kojom je predmet o imenovanju ravnatelja/ice Javne ustanove “Nacionalni park Krka” vraćen na ponovno odlučivanje, ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić je dana 26. srpnja 2019. donio rješenje o imenovanju ravnateljice navedene ustanove. Nella Slavica, diplomirana ekonomistica, imenovana je ravnateljicom Javne ustanove “Nacionalni park Krka”.Naime, presudom je Ministarstvu predmet vraćen na ponovno odlučivanje te se stoga Povjerenstvo za provođenje natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Javne ustanove “Nacionalni park Krka” ponovno sastalo i ministru podnijelo Izvješće o provedenom javnom natječaju za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Javne ustanove “Nacionalni park Krka”. Uzimajući u obzir izvješće Povjerenstva koje je cijeneći koncepciju rada i razvoja imenovane, provedeni razgovor i dosadašnje radno iskustvo, predložilo Nellu Slavicu za najprikladnijeg kandidata, ministar je pridržavajući se pravnih shvaćanja i primjedbi suda istu imenovao ravnateljicom na mandatno razdoblje od četiri godine", stoji u priopćenju koje smo danas dobili iz Ministarstva zaštit okoliša i energetike. 

 

"Ne želim se osvrtati na ono što se događalo, želim isključivo gledati u budućnost. Posao ravnatelja je zahtjevan i odgovoran i zahtjeva fokusiranost, nadam se da ću se sada moći posvetiti onome zbog čega sam se prijavila", izjavila je nakon ponovnog imenovanja Nella Slavica.

 

Zanimljivo je da se o odluci ističke kako je Povjerenstvo  cijeneći Koncepciju eara i razvoja koju je priložila Nella Slavica donijelo takvu odluku, a poznato je da  je njezina protukandidatkinja dr.sc. Ljiljana Zmijanović, koja je i podnijela tužbu Upravnom sudu na Riješenje o imenovanju Nelle Slavice, dokazala i javno pokazala  da tu koncepciju čine nemušto prepisani dokumenti  JU NP Krka.

 

Podsjećaju i kako presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

 

Iz kategorije: Vijesti