Datum objave: 24. Srpanj 2019

Kako riješiti prometne gužve na cesti prema Brodarici:Hrvatske ceste grade denivelirano čvorište

Diana Ferić
Diana Ferić

Vožnja automobilom od takozvanog brodaričkog mosta do Šibenika ovih dana, posebno i kasno popodnevnim satima traje i do jedna i pol sat zbog kolona automobila koje se stvaraju,a mnogi smatraju da je glavni usporivač semafor na križanju državne ceste od Brodarice prema Šibeniku i ulice Velimira Škorpika koja vodi prema Mandalini.  Duge kolone, posebno kada je izmjena turista stvaraju s ei na pravcu od silaska s autoceste prema Brodarici. Lokalni autobus Brodarica Šibenik - Brodarica u kasnim popdnevnim satima  vozi do Šibenika više od pola sata. Nervozni su i putnici i vozači i svi se pitaju može li se išta napraviti da se te kolone izbjegnu, primjerice ugasiti sporni semafor i da u tim satima kada su najveće gužve promet regulira policija.

 

U Hrvatskim cestama koje su odgovorne za stanje na državnim cestama pa tako i toj su nam odgovorili da u suradnji s prometnom policijom reguliraju ras semafora što do sada nismo primijetili:

 

"Što se tiče mogućnosti da se semafor na predmetnom raskrižju isključi za vrijeme turističke sezone, obavještavamo Vas da Hrvatske ceste u suradnji s nadležnom Postajom prometne policije reguliraju rad semaforskih uređaja, pri čemu ističemo da bi u slučaju kompletnog isključivanja semafora nastao zastoj na sporednom smjeru u Ulici V. Škorpika zbog velikog broja korisnika i poslovnih objekata koji egzistiraju u tom dijelu grada Šibenika", stoji u njihovom odgovoru.


Doznali smo da Hrvatske ceste u Planu nabave za 2019. godinu imaju Izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata, provedbu geodetskih i geotehničkih istražnih radova, ishođenje lokacijske i građevinske dozvole za rekonstrukciju raskrižja državne ceste D 8 i Ulice V. Škorpika – čvor Mandalina.

"U međuvremenu je izrađen projektni zadatak koji predviđa izgradnju deniveliranog čvorišta na mjestu današnjeg semaforiziranog raskrižja, te je za isto pokrenut postupak javne nabave", kažu u HC -u što bi trebalo značiti da će se na tom raskrižju graditi nadvožnjaci ili podvožnjaci. 

Iz kategorije: Vijesti