Datum objave: 18. Srpanj 2019

Upravni sud presudio:Poništeno imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu JU NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Upravni sud u Splitu poništio je danas Odluku ministra zaštite okoliša Tomislava Čorića o imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu JU NP Krka pa izbor mora biti ponovno proveden. Tužbu je Upravnom sudu, kao što je poznato, podnijela je dr.sc. Ljiljana Zmijanović jer smatra da izbor nije bio ni transparentan ni zakonit, a to se potvrđuje i u obrazloženju današnje presude. Ukratko, Sud smatra da je postupak izbora bio netransparentan i da se nisu poštivali čvrsti kriteriji bodovanja kandidata te da, primjerice, intervju na kojem je, kako je izjavljivao ministar Čorić, Nella Slavica pokazala najviše entuzijazma pa je zato izabrana uopće nije smio biti bodovan jer on nije naveden u natječaju.

 

Na poništenje rješenja o imenovanju, Slavica se ne može žaliti, ali ima rok od 15 dana za žalbu za naknadu troškova Visokom upravnom sudu.
Nella Slavica u trenutku izbora za ravnateljicu bila je članica dviju političkih stranaka - i HDZ-a i HNS-a. U HNS se učlanila u vrijeme Kukuriku koalicije, a HDZ-ovu iskaznicu ima od 2007.

 

Presuda Upravnog suda potvrđuje da Komisija koja je provela izbor nije dobro radila, da je radila voluntaristički,a odgovornost bi u prvom redu morao snositi ministar Čorić koji je tu komisiju izabrao i na kraju potpisao Odluku o imenovanju Nelle Slavica.

 

Ova presuda je i nagrada dr.sc. Ljiljani Zmijanović za njezinu upornost, dosljednost i nepokolebljivost u dokazivanju nezakonitosti i borbu za priznavanje struke i stručnog znanja umjesto različitih podobnosti što ipak vraća vjeruju u to da Hrvatska može biti i drukčija država

Iz kategorije: Vijesti