Sidebar Menu

Datum objave: 03. Srpanj 2019

Policajcima na šibenskom području stigli kao ispomoć kolege iz Češke i Makedonije,među njima i jedna dama

Diana Ferić
Diana Ferić

 Troje stranih policajaca stigli su na ispomoć u Policijsku upravu šibensko - kninske županije, a na današnjoj konferenciji za novinare predstavili su ih i pozdravili Ivica Kostanić, načelnik policijske uprave i Krešimir Nimac, voditelj Službe policije. To su Helena Kahnova, policijska službenica Češke, koja će obnašati službu na području Policijske postaje Vodice tijekom ovog mjeseca, Otakar Liška, češki policijski službenika i Zoran Zisovski, policijski službenik iz Sjeverne Makedonije, koji će obnašati službu na području Policijske postaje Šibenik.

Kostanić je kazao da je da se takav vid suradnje temelji na Memorandumu o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republika Češke, Sjeverne Makedonije i Savezne Republike Njemačke te da su zadaće stranih policijskih službenika je da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Vodica, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja, te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa.
Strani policajci će obavljati posao u mješovitim patrolama s našim policajcima u Šibeniku i Vodicama, biti će odjeveni u svoje službene odore i biti na usluzi svojim sugrađanima tijekom njihova posjeta ovom području.

Angažirani su na onim područjima na kojima najvećim dijelom borave turisti tih država.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam