Datum objave: 13. Lipanj 2019

Gradonačelnik Burić: Onečišćenje mora na Banju bilo je beznačajno,nema mjesta zabrinutosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tomu što je u moru uz plažu Banj nedavno izmjerena velika količina bakterije E. coli pa nije bila dobra za kupanje, ali i fotografijama koje je objavio portal ŠibenikIn na kojima se vidi da je plaža neuredna gradonačelnik Šibenika Željko Burić danas je na sjednici Gradskog vijeća ustvrdio da je ta plaža u izvrsnom stanju, da je ponos grada Šibenika i da nema opasnosti zbog onečišćenja mora.

"To što se dogodilo početkom lipnja je beznačajno. To je bilo kratkoročno onečišćenje, Inače nema nikakvih problema. Moramo znati da je ta plaža specifična jer se nalazi na ušću rijeke Krka koja tko zna što donosi sa sobom. U svakom slučaju treba istražiti što je uzrokovalo to kratkotrajno povećanje količine E.coli na toj lokaciji", kazao je Burić.

 

Pitanje o plaži Banj postavio je HSS-ov vijećnik Milorad Mišković Casper koji se požalio da ga je rastužila vijest o zagađenju plaže Banj zbog čega su građani zabrinuti.
Inače, Šibenik In je prije dva dana objavio fotografije psećeg izmeta, opušaka, hrpe plastike pa i mrtve ptice na plaži Banj koja bi zaista s obzirom na mjesto na kojem se nalazi trebala biti uzorne čistoće. 

Foto: Šibenik In

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: