Datum objave: 10. Lipanj 2019

Ugostitelji i "Zeleni grad" se dogovorili: Smeće se izravno odvozi dva puta dnevno,a nudi se i besplatno pranje štekata

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska komunalna tvrtka "Zeleni grad" izravno će, ali uz predočenje čipirane kartice preuzimati otpada iz ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri. Otpad će morati biti sortiran u isključivo u vrećama od 120 litara i odvozit će se dva puta dnevno, u točno određeno vrijeme. Tako će se od sljedećeg tjedna posebnim komunalnim vozilom otpad iz ugostiteljskih objekata duž šibenske rive preuzimati svakog dana u 15 sati te u jedan sat iza ponoći dok će se otpad iz ugostiteljskih objekata u staroj jezgri preuzimati svakog dana u 16 sati i u 23,30 sati. Sve to dogovoreno da danas na sastanku u Županijskoj obrtničkoj komori na kojem je bio i Novica Ljubičić, direktor "Zelenog grada".

Komunalno pouzeće Zeleni grad Šibenik večeras počinje i s akcijom čišćenja ulica i štekata u staroj jezgri . Pozivaju sve zainteresirane ugostitelje da se jave u upravu tog komunalnog poduzeća ako žele da im se besplatno očisti njihov štekat.

 

 

Uz predsjednika županijske Obrtničke komore Josu Smolića , direktora Zelenog grada Šibenik Novice Ljubičića sa suradnicima na današnjem sastanku je sudjelovalo desetak ugostitelja.

"U želji da se znatno poboljša razina čistoće javnih površina u staroj šibenskoj gradskoj jezgri te kvaliteta prikupljanja i odvoza otpada, gradsko komunalno poduzeće Zeleni grad Šibenik odlučilo je u dogovoru s ugostiteljima utvrditi nove, bolje načine prikupljanja i odvoza njihovog otpada, istaknu je na sastanku direktor Zelenog grada Šibenik, kazao je Novica Ljubičić.

Ugostitelji su pozdravili uvođenje novog sustava prikupljanja i dovoza otpada te traže da se jednako tako kvalitetno riješi i problem odlaganja i zbrinjavanja velike količine kartonske ambalaže koji imaju. Dogovoreno je da se o problemu kartonske ambalaže što prije izvijesti tvrtka Bikarac u čijoj je to nadležnosti.
"Ovakvi operativni sastanci pokazatelji su koliko je važna bliska suradnja svih dionika kako bi se mogli brzo i uspješno rješavati problemi od značaja kako za pojedinca tako i za cijelu zajednicu", istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić te zahvalio upravi komunalnog poduzeća Zeleni grad Šibenik na kooperativnosti i spremnosti u zajedničkom rješavanju problema. 

Iz kategorije: Vijesti