Datum objave: 03. Lipanj 2019

Atraktivno otvorenje Svjetskog ORC prvenstva u Šibeniku uz ŠGN,svjetlosne efekte i vratomet

Diana Ferić
Diana Ferić

Svjetsko prvenstvo u jedrenju, svjetsko otvorenje sinoć u Šibeniku, na prepunom, svjetlosno posebno dizajniranom trgu između katedrale i gradske vijećnice, uz nastup Šibenske narodne glazbe i kasnije uz vatromet koji je Šibenčanima uvijek atrakcija. To je slika Šibenika koja je otišla i u svijet!

Riječ je o svjetskom ORC prvenstvo u jedrenju koje je okupilo 1200 natjecatelja na 117 brodova, sve u organizaciji šibenskog Jedriličarskog kluba "Val" i Grada Šibenika te pod generalnim sponzorstvom D-Marin Mandalina. To je prvo svjetsko prvenstvo u povijesti Šibenika. prošlo je održanu u Haagu, sljedeće će biti u New Yorku. Organizacija je vrlo složena tako da se JK Val prihvatio zaista zahtjevnog zadatka. 

 

Otvorenje  je započelo defileom predstavnika flota najboljih jedriličara na krstašima 17 zemalja s nacionalnim zastavama. Njih i brojne jedriličare, goste i građane pozdravili su Marin Paić, predsjednik JK Val, Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin grupe Hrvatska, Zlatko Taritaš, predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza, Bruno Fici, predsjednik ORV World clase, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma te Željko Burić, gradonačelnik Šibenika koji je i otvorio prvenstvo.

 

Danas je sudionicima regate prvi "radni dan". Čeka ih 100 milja navigacije, u ograničenom vremenu od 36 sati!

 

Regata završava u subotu, 8. lipnja kad će kod generalnog sponzora, u D-Marine u Mandalini biti proglašenja pobjednika. Za sudinike su domaćini JK Val organizirali i poseban zabavni program tako da bi Šibenik trebao i u tom smislu disati s ovom svjetskom regatom.

FOTO:Facebook
 

Iz kategorije: Vijesti