Sidebar Menu

Datum objave: 16. Svi 2019

Iskopano 13 metara duboko gradilište podzemne garaže,slijedi ugradnja 500 tona željeza i 5 000 kubika betona

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je završena zahtjevna prva faza izgradnje podzemne garaže u kojoj je iskopano gradilište duboko 13 metara počinje betoniranje. Danas su gradilište obišli gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat u pratnji predstavnika izvođača radova Joška Galića.

„Iznimno smo zadovoljni tijekom radova i izvođačem radova posebice kada se u obzir uzme zahtjevnost projekta. Za nas je ovo kapitalan projekt kojem smo ozbiljno pristupili, a po završetku svih radova Šibenčani će dobiti modernu podzemnu garažu s tri etaže i kompletno uređen glavni gradski trg“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Ugovorena vrijednost radova je 47,9 milijuna kuna bez PDV-a počeli su 1. listopada prošle godine. Izvođač je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita.

„Od navedenog iznosa, na garažu s 256 parkirnih mjesta na 3 podzemne etaže utrošit će 31,6 milijuna kuna, a ostatkom novca uredit će se glavni gradski trg s prikladnim sadržajima, obodna prometnica sa semaforiziranim raskrižjima i prezentirat će se arheologija u kontaktnoj zoni s Gradskom knjižnicom. U 8 i pol mjeseci je iskopano i izvezeno 37.000 m3 materijala, mjestimice se došlo i do dubine 13 metara, a ukupna vrijednost do sada izvršenih radova je 6,5 milijuna kuna“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Predstavnik izvođača radova, zajednice ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o., Joško Galić kazao je kako će u sklopu druge faze radova, postavljanja armirano-betonske konstrukcije, biti utrošeno 500 tona željeza i 5.000 kubičnih metara betona.

Zadovoljstvo odrađenim radovima iskazao je i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Radovi na postavljanju armirano-betonske konstrukcije potrajat će do listopada, a cijeli projekt uporabnu dozvolu trebao bi dobiti do ljeta 2020. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam