Sidebar Menu

Datum objave: 17. Travanj 2019

Unatoč čestim kontrolama i upozorenjima većina vozača i putnika izbjegava koristiti sigurnosni pojas

Diana Ferić
Diana Ferić

Vozači i putnici u automobilima na šibenskom području i dalje se velikim dijelom oglušuju o zakonsku odredbu o obaveznom korištenju sigurnosnih pojaseva, pokazala je i preventivna akcija koju je jučer 16. travnja između 9 i 13 provela šibenska policija, a bila je usmjerena na kontrolu nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika i nepropisnog prijevoza djece u vozilima kao i na ostale uočene prekršaje. Zaustavili su 77 vozila, kontrolirali su stotinjak osoba i utvrdili 69 prekršaja, od kojih 63 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja zbog korištenja mobitela tijekom vožnje i 2 prekršaja nepropisnog pretjecanja.

„S obzirom na to da je ova akcija bila najavljena i da je trajala samo 4 sata, statistički pokazatelji ove akcije, posebno u odnosu na broj kontroliranih osoba i vozila upućuje na činjenicu da je akcija imala preventivan karakter, jer je tom prilikom svakoj osobi skrenuta pozornost na važnost korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Međutim, iz utvrđenog broja prekršaja proizlazi da vozači i putnici u vozilima tijekom vožnje nedovoljno poštuju zakonske odredbe o korištenju sigurnosnog pojasa, radi čega su ovakve akcije na našem području nužne, prvenstveno kao preventivne, ali i represivne u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu“, izjavila je Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko – kninske.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam