Sidebar Menu

Datum objave: 17. Ožujak 2019

Šibenčanin Tonino Picula predvodi SDP -ovu listu za EU parlament,a i zaslužio je

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Tonino Picula, aktualni zastupnik u EU parlamentu nositelj je SDP -ove liste na novim izborima za EU parlament koji će biti održani u svibnju ove godine.
Tonino Picula je jedna od najaktivnijih hrvatskih zastupnikom u EU parlamentu, a posebno je zaslužan za projekte koji se provode na hrvatskim otocima.

 

Lista je sastavljena prema zip-modelu pa su naizmjenično kandidirani muškarci i žene tako da je druga na listi, također europarlamentarka, Biljana Borzan. Na trećem je mjestu saborski zastupnik i član Predsjedništva Predrag Matić, slijedi zastupnica Romana Jerković te zastupnik Joško Klisović koji je porijeklom također iz Šibenika.

 

Na šestom je mjestu članica Predsjedništva Ivana Posavec Krivec, iza nje zastupnik Gordan Maras, te Barbara Antolić Vupora i Mladen Novak. Na desetom je mjestu Sanja Radolović,a na zadnjim mjestimam su nestranačka Mirela Holy te saborski zastupnik Ranko Ostojić.

O ovoj listi mora se izjasniti Glavni odbor SDP-a.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.