Datum objave: 04. Ožujak 2019

Proradio internetski radio šibenske gimnazije:Ako imaš stav, slušaj Radio GAV

Diana Ferić
Diana Ferić

Internetski radio Gimnazije Antuna Vrančića, skraćeno nazvan Radio GAV i službeno je danas otvoren, a vrpcu je prerezao šibensko – kninski župan Goran Pauk jer je Županija osnivač svih srednjih škola. Na svečanom otvorenju uz učenike, profesore bili su i članovi Školskog odbora te zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta, Diana Ercegović, pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Županije i Ivanica Belamarić, bivša dugogodišnja ravnateljica šibenske gimnazije.

 

"Ovo je pionirski pothvat koji ulazi u povijest šibenskog školstva. Dugo nam je trebalo da ustrojimo radio, ali nadam se da će on biti poligon na kojem će naši učenici vježbati različite kompetencije od medijske pismenosti do komunikacijskih vještina što i traži novca škola za život", istaknuo je mr.sc. Josip Paić, ravnatelj šibenske gimnazije.

 

Taj je projekt svesrdno podržao i župan Goran Pauk. "Ovaj Radio će zasigurno biti jedna od platformi gdje ćete moći komunicirati i poticati na diskusiju teme koje su interesantne i bitne za vas kao gimnazijalce i srednjoškolce ali i sve mlade. Siguran sam i da će određeni dio vas u radu na školskom radiju prepoznati svoj profesionalni poziv pa će nastaviti brusiti i školovati svoj talent te se profesionalno baviti novinarstvom“, kazao je župan Pauk u svom pozdravnom govoru mladim gimnazijalcima.

 

Internetrski Radio GAV pokrenut je prije nešto više od godinu dana, ali trebalo je vremena da se tehnički opremi i da se stvori kreativna ekipa gimnazijalki i gimnazijalaca uz mentorstvo prof. Danijele Grubišić:

"Stvarat ćemo uglavnom edukativno - zabavne sadržaje prilagođene ukusu naših učenika jer ovo je gimnazijski, školski radio i on mora imati tu edukativnu notu. Dogovorili smo se i da ga profesori koriste kao medij za približavanje učenicima gradiva i kao sredstvo za bolje prihvaćanje nastavnog sadržaja", istaknula je prof. Grubišić. Ovaj pionirski projekt ima viziju kod učenika razvijati komunikacijske vještine, potaknuti na kritičko razmišljanje i sposobnost analize kao i utjecati na stvaranje svijesti o jedinstvenosti i vrijednosti različitih mišljenja, stavova i ideja. Impressum redakcije čine učenici prvog i drugog razreda pod vodstvom mentorice, profesorice hrvatskog jezika, Danijele Grubišić.

 

 

Glavni i odgovorni urednik je ravnatelj Paić, prof. Danijela Grubišić je glavna urednica mentorica, a glavna urednica Radija je Laura Galić, učenica 2. razreda. Voditeljica tehnike je Petra Lena Skelin ,a glazbena urednica Lucija Mileta.

 

Redakciju još čine i :Lora Slugan Klara šakić, Luka Čevid, Franka Ivić, Nikolina Dujić, Franka Erak, Karlo Vrančić, Nika Marković, Iva Alfirev, Mirna Lani Avdagić, Fedra Šakić, Matea Kalabrić i Eni Bogdanović.

 

"Zadužena sam za informatički dio. Nas četiri smo tehničarke, imale smo vanjske suradnike koji su nam pomagali i dobro stojimo. Ovisimo malo o Carnetu pa nekad možda neće ići program uživo", kazala je novinarima Laura Galić. Spikeri, odnosno prvi glasovi, Luka Ćevid i Franka Erak se još. kako su istaknuli, teško privikavaju na slušanje svog glasa u eteru.

 

 

"Član sam dramske radionice u šibenskom kazalištu, tamo smo imali govorničke vježbe pa mi je to pomoglo u ovom poslu. Nadam se da će moj glas biti ugodan slušateljima i trudit ću se biti što prirodniji - kazao je Luka, dok Franka kaže da je ovo dobra prilika da se međusobno povežu i upoznaju radio kao pomalo zaboravljeni medij.


U svečanom dijelu programa sudjelovale su neizostavne Gimnazijalke koje su, uz ostalo, izvele i hrvatsku himnu i himnu šibenske gimnazije.
 

Iz kategorije: Vijesti