Sidebar Menu

Datum objave: 23. Veljača 2019

FOTO: Orkanska bura na šibenskom području ruši sve pred sobom

Diana Ferić
Diana Ferić

Orkanska bura koja od sinoć puše na šibenskom području doslovno nosi sve pred sobom,a znatno otežava gaženje velikog požara koji je jutros oko 4 sata izbio na području Jasenova i zahvatio više od 20 hektara. Požar je lokaliziran oko 9,45 sati i stavljen pod kontrolu gasitelja, saznajemo u Centru 112. Vatrogasci su još uvijek na terenu. Izgorjelo je oko 23 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a konačna šteta bit će poznata kasnije, nakon što se proglasi ugašenim. Meteorolozi kažu da je ovo najjača bura u Dalmaciji u ovom stoljeću.
Na šibenskoj rivi srušila je na tlo sve vespe koje su tu parkiranje, Centra 112 dobio je oko 30 dojava o srušenim stablima na cestama, ima i polegnuti električnih i telefonskih kablova.

Na državnoj cesti DC58 Šibenik-Trogir u mjestu Boraja vozi se jednim trakom otežano zbog stupova na kolniku, a vozače srušena stabla zaustavljaju i na drugim prometnicama.

Ljudi  zabundani gradom jedva hodaju, nošeni burom. 

Ne voze brodovi za šibenske otoke.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam