Sidebar Menu

Datum objave: 14. Veljača 2019

Umjesto samo najmanje plaćenim zaposlenicima,bivši direktor plaće povećao svima pa i sebi

Diana Ferić
Diana Ferić

Protiv bivšeg direktora komunalnog poduzeća Bucavac u Primoštenu policija je, nakon kriminalističke obrade podigla kaznenu prijavu zbog sumnje da je neovlaštenim podizanjem plaća zaposlenicima tu tvrtku oštetio za oko 630 000 kuna. Osumnjičen je za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu tog trgovačkog društva iz Primoštena.

"Osumnjičeni je, kao odgovorna osoba u oštećenom trgovačkom društvu, u razdoblju od 1. svibnja do 31. prosinca 2017.g., koristeći svoj položaj, sebi i djelatnicima trgovačkog društva nezakonito podigao koeficijent na plaće i dao nalog za isplatu uvećanja plaća za 30 posto, čime je trgovačko društvo oštetio za 629.125,08 kuna uplaćenih na ime bruto iznosa uvećanih plaća", objašnjava Marica Kosor, glasnogovrnica PU šibensko - kninske.

Kako neslužbeno doznajemo, bivši je direktor ima preporuku osnivača, Općine Primošten da za 30 posto povećao samo plaće smetlarima koje su bile iznimno niske, a on povećao plaće svima, naravno i sebi. Bucavac zapošljava oko 30 radnika.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.