Datum objave: 29. Prosinac 2018

VELIKA NAGRADA ŠIBENIKA 2018. - Karići poput bolioda Formule 1 protutnjali Šibenikom

Diana Ferić
Diana Ferić

Utrka karića "Velika nagrada grada Šibenika", treća za redom, ponovno je pokazala veliku raskoš malih jurilica bez motora koji zahvaljujući metalnim kotačima podižu takvu buku da se, dok ih se ne vidi, može pomisliti da gradom jure bolidi Formule 1. Vozilo se od tvrđave Barone, niz Gimnaziju do mula Krke. Sudjelovalo je tridesetak vozača karića, među njima i zamjenik šibenskog gradonačelnika paško rakić i direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole.

Današnja utrka trajala je nevjerojatno kratko. Tko nije imao na vrijeme pripremljen mobitel ili foto aparat ili je trepnuo, nije uspio ništa vidjeti i doživjeti. Kariću su naime projurili gradom baš kao Formula 1. Natjecatelji su se, nema sumnje, dobro pripremili, a primjetno je da su dotjerali i unaprijedili svoja vozila posebno u upravljačkom sklopu.

Najviše gledatelja bilo je na cilju, ali je najviše atraktivnih scena i adrenalina bilo na raskrižju Puta Gimnazije i Ulice Stjepana Radića.

Munjevita utrka prošla je bez teškoća i udesa uz puno smjeha, dobre zabave i pravog natjecateljskog duha.

Organizator, Udruga za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija,ističe kako se ove godine prijavio veliki broj sudionika iz cijele Hrvatske, a konačna brojka još nije sigurna jer su prijave moguće i prije utrke. 


Glavni pokrovitelji događanja su Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika, a CIAK auto osigurao je vrijednu nagradu za pobjednika/icu trećeg Svjetskog prvenstva utrka karića. Trgovački centar Dalmare pokrovitelj je preostalih nagrada dok je tiskara Smolić zaslužna za tisak diploma. 

Magrade najbržima bit će dodjeljene u 13 sati i 30 minuta u Parkiću jer Velika nagradna igra održava se u suradnji s Adventurom 2018, jedinim plastic free božićnom sajmu u Hrvatskoj i najboljem Adventu na obali. Organizatori pripremaju i neka iznenađenja.

Istog dana, na istom mjestu no u večernjim satima poznato glazbeno događanje Disco Gimnazija slavi svoju 40. godišnjicu. Umjesto tradicionalno u zgradi Gimnazije Antuna Vrančića, gdje je poniklo prije četiri desetljeća, slavljeničko izdanje Disco Gimnazije održat će se na otvorenom u sklopu Adventure. 

FOTO: S. Ferić i Ante Baranić

 

Iz kategorije: Vijesti