Datum objave: 26. Studeni 2018

Sjećanje na Anu Rukavinu koja je izgubila bitku za život,ali je spasila mnoge

Diana Ferić
Diana Ferić

Članice Zajednice žena Katarina Zrinska Šibensko – kninske županije položile su jutros cvijeće i zapalile svijeće u perivoju Ana Rukavina budući da je danas 12. godišnjica njezine smrti. Taj je park uređen i po njoj nazvan upravo na inicijativu te HDZ –ove udruge žena,a članice te udruge svake godine odaju počast toj hrabroj ženi koja je izgubila bitku za život, ali je zato spasila mnoge.

Teško bolesna novinarka Ana Rukavina koja došla živjeti u Šibenik iz kojeg privukla je pozornost javnosti kada je 18 dana prije svoje smrti emotivnim je pismom zatražila pomoć u liječenju od leukemije.
Nažalost, Ana je bitku za život izgubila, no njezine su riječi pokrenule lavinu dobrote. Danas Zaklada, koja ponosno nosi njezino ime, nastoji pomoći mnogima koji su u teškoj životnoj situaciji.

„Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi. Želim život! Svjesna sam svih rizika koji me očekuju, spremna sam i na deblji kraj, nije me strah. Samo se ne želim okrenuti i otići, a da nisam sigurna da sam učinila sve što sam mogla da se još neko vrijeme zadržim tu, među vama“

Ovim riječima 8. studenog 2006.  tada 29-godišnja novinarka Ana Rukavina iz bolničkog je kreveta poslala vapaj javnosti i ganula mnoge.
 

Iz kategorije: Vijesti