Datum objave: 21. Studeni 2018

U Njemačkoj mu oduzeta vozačka dozvola zbog vožnje u pijanom stanju, a u Šibeniku prijavio da ju je izgubio

Diana Ferić
Diana Ferić

Dva slučaja prevare i jedan slučaj prijetnje obradila je protekla 24 sata šibenska policija. U Službi kriminalističke policije dovršenje kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom osumnjičenim za ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Utvrđeno je da je osumnjičenom 15. svibnja u Republici Njemačkoj policija oduzela važeću hrvatsku vozačku dozvolu, zbog prometnog prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju, nakon čega je osumnjičeni 24. svibnja u Policijskoj postaji Šibenik prijavio gubitak te vozačke dozvole. Time je doveo u zabludu nadležno tijelo, koje mu je izdalo zapisnik o prijavi nestanka prometa, temelje čega je napravio novu vozačku dozvolu, iako je znao i bio svjestan da raniju vozačku dozvolu nije izgubio.
Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje i nad 33-godišnjakom osumnjičenim za prijetnju 43-godišnjakinji. Osumnjičeni je 24. i 25. rujna, zbog od ranije narušenih međusobnih odnosa, putem mobilnog telefona ozbiljno prijetio oštećenoj da bi je ustrašio ili uznemirio.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru 31-godišnjaka.

Osumnjičeni je 27. listopada, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanje činjenica u oglasu za brze pozajmice, oštećenog doveo u zabludu da na ime brze pozajmice od 20.000 kuna uplati iznos od 4.500 kuna, a nakon uplate osumnjičeni se više nije javljao na telefon.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, priopćila je danas PU šibensko – kninska.

 

Iz kategorije: Vijesti