Datum objave: 22. Listopad 2018

Počinje posljednja,5. faza građevinskih radova na uređenju kina Odeon vrijednih oko 3 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Građevinske radove na petoj fazi uređenja bivšeg kina Odeon, vrijedne oko 3 milijuna kuna obavit će splitske tvrtke i to zajednice ponuditelja Reliance Split i Polinom prema ugovoru koji je danas s njihovim predstavnicima potpisao šibenski gradonačelnik Željko Burić sa predstavnicima splitskih tvrtki. Radovi će biti završeni za četiri mjeseci,a potom slijedi završnica - opremanje dvorane koja se uređuje od 2013. godine.

Grad Šibenik je za petu fazu dobio pola milijuna kuna od Ministarstva kulture.

„Projekt uređenja bivšeg kina Odeon podijeljen je u faze jer se radi o objektu u izrazito derutnom stanju. Ovim ugovorom ulazimo u završnicu obnove, a nakon radova na petoj fazi, koja će ujedno značiti i kraj građevinskih radova, predstoji nam opremanje same dvorane. Šibenik će ovim projektom u centru grada dobiti modernu i multifunkcionalnu dvoranu koja će omogućiti kongresna zbivanja, održavanje kazališnih predstava i kino projekcija te će promijeniti kulturnu i društvenu scenu samog grada“, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta istaknuo je kako je do sada u obnovu bivšeg kina Odeon uloženo oko šest milijuna kuna, od čega je 3,9 milijuna kuna osiguralo Ministarstvo kulture.

„Radovi koji će se izvoditi vezani su za ulaznu fasadu, sanitarne čvorove, rasvjetu te unutarnja vrata, a potrajat će četiri mjeseca. Preostalo nam je opremiti objekt audiovizualnom opremom, postaviti podne i zidne obloge te opremiti pripadajući ugostiteljski objekt.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Nikša Korda, direktor tvrtke Polinom d.o.o, kazao je kako se nada da će radove obaviti u predviđenom roku te da će Grad Šibenik biti zadovoljan kvalitetom izvedbe.

FOTO:Šibenik IN


 

Iz kategorije: Vijesti