Datum objave: 19. Listopad 2018

FOTO - Križ na nebu iznad svetišta sv. Nikole Tavelića. Nije čudo, ali ga je lijepo vidjeti.

Diana Ferić
Diana Ferić

Križ na vedrom nebu iznad crkve sv. Frane, nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića, trajao je kratko, ali je bio pun simbolike i bilo ga je lijepo vidjeti.

Ne nije to bilo čudo. Križ na nebu nacrtala su tragovi dvaju zrakoplova, a čudesno je bilo naći se baš u tom trenutku ispred crkve sv. Frane i vidjeti taj neobični prizor i to baš u vrijeme kada već traju priprave za proslavu pedeset godina od kanonizacije prvog hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića.

Ovogodišnji program je u znaku druge godine priprave za veliki jubilej 2020.godine. Cijeli program je u privitku, a lijepi prizor na modrom nebu iznad Nikolinog svetišta samo nas podsjeća na tog mučenika porijeklom iz šibenskog kraja.

A tko je bio i zašto ga se štuje sažeto je u jednoj od molitvi posvećenoj njemu koja glasi ovako:
Jeruzalemski mučeniče, sveti Nikola, još u ranoj mladosti nisi se obazirao na bogatstvo i raskoš ovoga svijeta, nego si izabrao život žrtve i siromaštva u Redu svetoga Franje Asiškog. Molim te, isprosi mi od Boga milost da po tvome primjeru uredim svoj život, te strpljivo podnoseći nevolje i križeve života, dođem u kraljevstvo nebesko. 
 

Iz kategorije: Vijesti