Datum objave: 18. Listopad 2018

Potpisan ugovor za rekonstrukciju zgrade budućeg ABC centra u bivšem TLM-u vrijedan 14 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor o rekonstrukciji poslovne zgrade u bivšem TLM –u, u kojoj će biti uređen poduzetnički Adriatic Business centar (ABC) u klopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“ koji provodi Razvjna agencija Šibensko – kninske županije potpisali su danas Mira Lepur, ravnateljica te agencije i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja koja će izvesti radove,a nazočan je bio i šibensko – kninski župan Goran Pauk.

Radovi su vrijedni 14 milijuna kuna, a bit će završeni za godinu dana , kako je kazala Mira Lepur. Uređenje i opremanje Adriatic Business Centrea-ABC stajat će ukupno 20 milijuna kuna, a taj će prostor sadržavati 30 potpuno opremljenih ureda, četiri studija za audiovizualnu i post produkciju, dizajn i marketing, zajednički radni prostor za 50-ak poduzetnika te multifunkcionalnu dvoranu za različite tipove događanja. „Poseban naglasak stavili smo na opremi za proizvodnju audio – vizualnih sadržaja i marketinške alate koji će poslužiti brendiranju Šibensko – kninske županije, a bit će i na raspolaganju poduzetnicima za njihove marketinške djelatnosti jer znao da je ta postprodukcija vrlo skupa“, istaknula je Mira Lepur.
Župan Goran Pauk je naglasio kako je to jedini projekt koji se u stopostotnom iznosu financira iz EU fondova, bez sudjelovanja lokalne samouprave.

Površina zgrade iznosi 1700 četvornih metara, a bit će prenamijenjena u moderni poslovni centar u kojem će se i poduzetnicima i regionalnim dionicima (gradovima i općinama) pružati usluge korištenja i najma prostora te usluge informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja te pripreme i provedbe projekata.

Poseban naglasak biti će stavljen na aktivnosti podrške privlačenja investicija te brendiranje i marketinško pozicioniranje poduzetnika, kao i gradova i općina u Šibensko-kninskoj županiji.


Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s partnerima: Šibensko-kninskom županijom, Razvojnom agencijom Istarske županije - IDA d.o.o., Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci - STEP RI d.o.o. te suradnicima HGK Šibenik i Split i svim gradovima Šibensko-kninske županije.

 

Iz kategorije: Vijesti