Datum objave: 01. Listopad 2018

Promovirano 37 majstora, najviše frizera, pekara i elektorinstalatera...

Diana Ferić
Diana Ferić

Majstorske diplome tridesetsedmorici obrtnika iz Hrvatske koji su položili majstorske ispite dodjeljene su danas u Gradskoj knjižnici u Šibeniku, u organizaciji Obrtničke komore Šibensko-kninske županije. Uručili su im ih šibensko-kninski župan Goran Pauk i predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić.

„Svjesni činjenice da mali poduzetnici, a posebno oni koji tek ulaze u posao imaju teškoće u dobivanju financijskih sredstava od 1999. godine kontinuirano provodimo mjere poticanja poduzetništva. Već duži niz godina županija samostalno i/ili u suradnji s nadležnim ministarstvima osigurava značajna financijska sredstva za realizaciju poduzetničkih ideja subvencioniranjem, daje financijsku podršku poduzetnicima za sufinanciranje marketinških aktivnosti, kupnju dugotrajne imovine“, rekao je župan Pauk te čestitao majstorima na položenom ispitu i poželio im dobre poslovne rezultate.

Među 37 obrtnika koji su ove godine položili majstorski ispit 20 je iz naše županije dok su ostali iz Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Zagrebačke i Primorsko-goranske županije. Među dobitnicima majstorskih diploma najviše je frizera, elektroinstalatera, mehaničara, pekara i stolara. Majstorski ispiti polagani su u dva roka; u prosincu 2017. i u svibnju 2018.

 

 

Iz kategorije: Vijesti