Datum objave: 01. Listopad 2018

Počela gradnja podzemne garaže ispod Poljane, na snagu stupa nova regulacija prometa i dostave

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas je i službeno počela gradnja podzemne garaže na glavnom gradskom trgu, Poljani u Šibeniku. Postavljena je zaštitna ograda, gradilište je osigurano, a dopremljen je i dio mehanizacije za iskop.

„Danas započinju radovi na vrlo zahtjevnom projektu izgradnje podzemne garaže i uređenja glavnog gradskog trga Poljana koji će značajno doprinijeti kvaliteti života u gradu Šibeniku. Projekt je izazov i Gradskoj upravi i investitoru, tvrtki Gradski parking, a zahtijevat će i suradnju i strpljivost svih naši sugrađana. Osobito me veseli što će u konačnici i glavni gradski trg ponovno biti vraćen građanima, rekao je gradonačelnik Željko Burić na konferenciji za novinare koje je tim povodom organizirana.

„Projekt je posljedica razvoja turizma u gradu Šibeniku i u ovom trenutku je neophodan da bi i domicilno stanovništvo zadovoljilo osnovne potrebe za parkirnim mjestima“, istanuo je direktor poduzeća Gradski parking d.o.o. Goran Bulat.

Joško Galić, predstavnik tvrtke izvođača radova Lavčević d.o.o. istaknuo je da se nada izvedbi radova u planiranoj dinamici, pripremnim radnjama se pristupilo odmah, a kopat će se rupa u dubiti od 13 metara.

Radovi će zahvaćati kompletan gradski trg, te dio ceste u kontaktnoj zoni gradskog trga koji vodi u desno skretanje prema Obali, tj. jedan (rubni) prometni trak Ulice Kralja Zvonimira počevši od Hrvatskog narodnog kazališta i nastavljajući se u Ulicu Vladimira nazora do Perivoja Roberta Visianija, uključivo prometne otoke na raskrižju bit će sastavni dio gradilišta.

„Tijekom trajanja radova bit će postavljena privremena regulacija prometa koja će omogućiti cestovni promet u svim smjerovima. Pješački koridori i pješački prelazi koji vode preko Poljane će se ukinuti te pomaknuti kroz središnji dio Perivoja te kroz ulice okomite na Zagrebačku ulicu (Masnu ulicu). Ulaz u Gradsku knjižnicu Jurja Šižgorića će biti omogućen sa bočne strane, iz Ulice biskupa Fosca“ dodao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Dostava i pretovar robe unutar starog grada će se obavljati alternativnim pravcima u dogovoru s Gradskim parkingom.

Izgradnja garaže na tri etaže i s 256 parkirnih mjesta uz koju će se paralelno urediti središnji gradski trg i okoliš Gradske knjižnice bit će završena do ljeta 2020. godine.

 

Iz kategorije: Vijesti