Datum objave: 24. Rujan 2018

Kontrola prometa:Poljak u Porscheu "divljao" brzinom od oko 230 km/h i platio 3333 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Rekorder po brzini vožnje prošlo tjedne kontrole prometa na šibenskom području je 45 – godišnji Poljak koji autoputom u blizini Pirovca svoj Porsche vozio 232 km/h. Na mjestu prekršaja naplaćena mu je novčana kazna od 3333,33 kn, priopćila je Pu šibensko – kninska.

 

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 17. do 23. rujna na šibenskom području ukupno se dogodilo 18 prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobom u kojima su 2 osobe lakše i 1 teže ozlijeđena i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom
„Analizom uzroka tih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća neprilagođena brzina kretanja vozila i to u 13 slučajeva i nepoštivanje prednosti prolaska u pet slučajeva“.

Osim toga, 22. rujna oko 18,15 sati u Šibeniku je zatečen 47-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Mercedes, šibenskih registracijskih oznaka. Izmjerena koncentracija od 1,85 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

 


Policija je u noći s 22. na 23 rujna, u vremenu od 23 do 5 sati, na šibenskom području provela ciljanu preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje najtežih prekršaja u prometu, posebno vožnje u alkoholiziranom stanju.

 

Tijekom akcije je kontrolirano 186 vozila, i tom prilikom su utvrđena ukupno 33 prekršaja, od kojih 6 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, 2 zbog odbijanja podvrgavanju testa na droge, 4 zbog vožnje nepropisnom brzinom, 18 zbog nekorištenje sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja zbog vožnje u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i 1 ostali prekršaj. Tijekom ovog postupanje iz prometa je isključeno 6 vozača i jedno vozilo.

 

„S obzirom na činjenicu da je akcija trajala samo 5 sati, statistički pokazatelji ove akcije, pokazuju da je dosta vozača bilo upoznat s akcijom,a i rezultati pokazuju da je ova akcija imala preventivan karakter, a što je uvijek i naš krajnji cilj“, ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

 

 

Iz kategorije: Vijesti