Datum objave: 12. Rujan 2018

Uz veliku potporu potvrđen izbor Jakova Bilića za ravnatelja šibenskog kazališta

Diana Ferić
Diana Ferić

Velikom većinom glasova Gradsko vijeće Grada Šibenika prihvatilo je danas prijedlog Kazališnog vijeća i za novog ravnatelja HNK Šibenik izabralo šibenskog glumca i HDZ –ovog vijećnika u tom gradskom vijeću Jakova Bilića. Njegov izbor pozdravili su i neki oporbeni vijećnici poput Milorada Miškovića iz HSS-a koji je pohvalio to što se daje prilika šibenskim kadrovima. „Vjerujem da će Jakov uspjeti jer on je stasao u šibenskom kazalištu“, istaknuo je.

 

Uspjeh u radu zaželjela mu je i Iris Ukić Kotarac, vijećnica s NL Stipe Petrina koja je do sada više puta kritizirala stanje u šibenskom kazalištu i rad dosadašnje ravnateljice Maje Trlaje, ali je istodobno i upitala koje su garancije da će on dobro voditi kazalište budući da je ipak riječ o političkom kadroviranju:“ Ovo me podsjeća na filmove u kojima na početku već znate kakav će biti kraj budući da se odavno znalo da će Jakov biti ravnatelj. Jedan natječaj je bio poništen pod krinkom potrebe usklađivanja pravnih akata u kazalištu i time su diskvalificirani neki ljudi koji su se tada javili, a koji bi, moja je procjena, bili možda isto tako dobri kao i Jakov. Novi ravnatelj je priložio studiozan program, pokazuje volju da nešto promjeni i ja mu želim da uspije“, istaknula je Iris Ukić Kotarac koja „puše“ na hladno jer je, kako ističe, prošli put digla ruku za Maju Trlaju pa se to pokazalo lošim izborom.

 

Dosadašnja ravnateljica Maja Trlaja, kojoj mandat istječe u prosincu ove godine, kazala je kako Jakova Bilića podržavaju i svi zaposlenici u toj kazališnoj kući što je za nju posebno bitno jer, kazala je, s nekim bivšim ravnateljima to nije bio slučaj.

Gradonačelnik Burić je istaknuo kako nije bilo nikakvih predumišljaja u postupku izbora novog ravnatelja te da je gradska vlast pokazala da ima vjeru u šibenski kadar.

Priznao je da se prije razgovaralo s jednim isto tako šibenskim kadrom, misleći na Srećka Šestana, ali da on zbog obveza ponudu nije mogao prihvatiti. Zahvalio je dosadašnjoj ravnateljici na svemu što je napravila istaknuvši kako je kazalište imalo velike rpojekte, dobivalo nagrade i kako je to "malo kazalište postalo veliko".

 

Rikard Marenzi iz ŠGF –a se založio za to da se razdvoje kazalište i MDF te da se puno više pažnje pokloni razvoju dječjeg festivala koji je odavno postao brendom Šibenika.
 

Iz kategorije: Vijesti