Datum objave: 06. Rujan 2018

Najugledniji teolog današnjice Jürgen Moltman stigao na FALIŠ, a primio ga je i fra Ivan Bradarić

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugledni njemački teolog Jürgen Moltman koji je gost Festivala alternative i ljevice u Šibeniku posjetio je danas Muzej sv. Frane kao i samostansku knjižnicu. Uvaženog gosta primio je fra Ivan Bradarić, gvardijan tog samostana.

 

„S velikim zanimanjem Moltman je razgledao baštinsku knjižnicu samostana sv. Frane, ali se zanimao i za priručnu knjižnicu što fratri danas čitaju. U ugodnom razgovoru teolog Moltman je iznio nekoliko svojih sjećanja iz bogate prošlosti i to kako je u Tübingenu bio kolega s papom Benediktom. „Bog svoja obećanja jamči svojim imenom“ kaže Moltman. Jasno aludirajući na poznati „Ja jesam“ iz Knjige izlaska (3, 14)“; kaže fra Ivan Bradarić.

 

 

Dobri poznavatelji teologije svrstavaju Moltmana među najveće i najutjecajnije teologe XX. stoljeća, ali i početka ovoga stoljeća. Iako je pripadnik evangeličke Crkve Moltmana naveliko proučavaju i citiraju i brojni katolički teolozi osobito oni s područja dogmatske teologije.
On će večeras u 20 sati održati predavanje na Maloj loži pod nazivom: Kršćanstvo, čovječanstvo i novi nacionalizam, a potom će biti organiziran okrugli stol: Bog na razmeđi vjere i ideologije na kojem sudjeluju episkop Porfirije Perić, kojeg je Hrvoje Zekanović iz HRAST –a optužio da je promotor četništva i kokarde te fra Ante Vučković, a moderator je Zoran Grozdanov.

 

Jučer, prvog dana FALIŠ –a održan je okrugli stol pod nazivom „Turizam izmedju profita i javnog dobra na kojem su sudjelovali Krešimir Šakić, ravnatelj JU NP Krka, Irina Zupan iz Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Tin Klanjšek iz Instituta Ruđer Bošković, a voditelj je bio Jurica Pavičić)

 

Ovogodišnji FALIŠ otvoren je izložbom fotografija Milomira Kovačevića Strašnog o Golom otoku u Galeriji Matija.
 

Iz kategorije: Vijesti