Datum objave: 06. Rujan 2018

VEČER TRUBADURA – Sjajna trubadurska večer u vodičkom Đardinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Večer trubadura“ koju je u sklopu manifestacije „Đardin je IN“ organizirala Turistička Zajednica Grada Vodica, privukao je u vodički Đardin gdje su na otvorenoj sceni nastupli šibenski trubaduri, veliki broj ljubitelja trubadurske poezije i glazbe.

Na ovom, sada već trubadurskom mini festivalu nastupili su trbaduri Igor Lokas iz Vodica, Vedranko Šikić – Balara iz Murtera, Svetin Milutin – Mačak s otoka Krapnja, Tomislav Šimić – Šašo iz Šibenika, Zoran Košuljandić s otoka Kakna i pjevač Krešimir Španja iz Vodica te pjesnik Dinko Škevin.

„Večer trubadura“ donijela je u Vodice glazbu i emocije koje stvaraju pjesnici koji sami uglazbljuju i izvode svoje stihove, stvaraoci - emotivci iza kojih ne stoje producenti, aranžeri i glazbena industrija.

Ta čista iskrena glazba oduševila je brojnu publiku koja se okupila u Đardinu i uživala u svakom trenutku „Večeri trubadura“ čemu je svakako pridonijela i odlična organizacija te jedinstvene priredbe kakvom se osim Vodica, u Hrvatskoj može pohvaliti još samo otok Krapanj.

Šibenski trubaduri, a pod pojmom šibenski misli se na trubadure emotivno i zavičajno vezane za šibenski kraj, koji su nastupili na vodičkoj „Večeri trubadura“, otkriveni su prije tri godine u sklopu projekta istraživanja šibenske baštine glazbe za dušu i srce „Volim Šibenik“. O tom fenomenu Hrvatska televizija snimila je dokumentarni film koji će premijerno biti prikazan 27. rujna u 11,10 sati. Vrijednost trubadura kao specifične, samorodne pojave prve su prepoznale Vodice koje imaju dvojicu ponajboljih trubadura Igora Lokasa i Josipa Bašića iz Srime.
 

Kako su zvučale trubadurske pjesme u vodičkom đardinu, poggledajte na našem Facebooku.

Iz kategorije: Vijesti