Datum objave: 31. Kolovoz 2018

Anonimne dobročiniteljice zbrinule slijepog čovjeka koji je stajao sam na cesti i plakao

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanke okupljene pod imenom "Agenti dobrote" koje žele ostati anonimne i ne žele nikakva priznanja i pohvale za svoja dobra djela, pomogle su napuštenom, gladnom i žednom slijepom čovjeku kojeg su uočile na ulici. Prišle su mu i shvativši da je sam, da nema nigdje nikoga, da danima nije ništa jeo i da nema kuda, odmah stupile u akciju putem svoje Facebook stranice. Još istog dana uspjele tog nesretnog čovjeka smjestiti u dom i priskrbiti dovoljno pomoći da mu se vrati ljudsko dostojanstvo i pomogne da preživi.

-Da budemo iskrene, objavili su "Agenti dobrote" na svom fejsu, - ovaj put, ne znamo odakle da krenemo... bila je to jedna od najtežih priča koju smo čule. Natjerala nas je duboko na razmišljanje... Prolazimo ulicom i vidimo čovjeka koji plače na zidu,zaustavimo se kraj njega i pitamo ga što mu je on odgovara da ništa ne vidi, ne može se hraniti jer ne vidi, ne može se okupati, apsolutno ništa. I tako dok smo pričale s njim shvatimo da nema nikoga… da ne može ništa osim po zidu pipati gdje je... svi ga u velikom luku zaobilaze jer stoji u rasparanoj majici, trošnim hlačama bos... Pitamo ga kako mu možemo pomoći, a ona nam kaže samo da mu pronađemo mjesto u domu za ljude koji se ne mogu brinuti sami o sebi i gorko plače. Poslale smo apel:
MOLIMO VAS SVIM SRCEM DA SVI SKUPA NAPRAVIMO NEŠTO.
NIJE LAKO OSTATI SLIJEP I SAM I DANIMA NEMATI SKUHANO.
MOLIMO VAS DA TKO GOD MISLI DA MOŽE POMOĆI NEK SE JAVI.
NE DOPUSTIMO DA OVAJ ČOVJEK OSTANE PREPUŠTEN SAM SEBI..
.

Na poziv "Agenata dobrote", odmah se javilo puno ljudi dobre duše voljnih pomoći pa je nesretni slijepi čovjek još istoga dana zbrinut.

 

 

Iz kategorije: Vijesti