Datum objave: 09. Kolovoz 2018

SENZACIONALNO - Pronađena fotografija Edwarda VIII. i Wallis Simpson kako se kupaju u Kornatima

Diana Ferić
Diana Ferić

Među 200 fotografija iz privatnog albuma Edwarda VIII. i Wallis Simpson koji su 9. kolovoza 1936. godine u Šibeniku započeli krstarenje Jadranskim morem koje je prethodilo Edwardovoj abdikaciji zbog ljubavi prema ženi koja mu je bila zabranjena, pronađena je nevjerojatna fotografija koja prikazuje Edwarda i Wallis kako se kupaju u Kornatima!

Album je pronađen 2016. godine, a ove godine će biti prodan na aukciji uz još neke memorabilije s ljetovanje britanskog kralja i njegove ljubavnice na Jadranu.

Kralj Edward VIII i njegova ljubavnica udana američka pučanka Wallis Simpson uživali su u privatnom krstarenju Jadranskim morem usprkos zabranama i zgražanju britanske, ali i svjetske javnosti. Edward je sedam dana nakon povratku s krstarenja izazvao još veći skandal kada je najavio da će po cijenu abdikacije oženiti Wallis.

Fotografije su snimili Herman i Katherine Rogers, bliski prijatelji gospođe Simpson. Osamdeset godina čuvala ih je u sef u svojoj obiteljskoj kući u KanadiRogersova unuka .

Fotografije prikazuju romantični, sretni i prilično bezbrižni zaljubljeni par u idiličnom ljetnom ambijentu Jadranskog mora. Da se ne zna tko je na njima i da sve to pripada najvećoj ljubavnoj priči svih vremena, te slike privukle bi pozornost možda tek kolekcionara starih fotografija. No ovdje je riječ o fantastičnom otkriću koje je senzacionalno i za Hrvatsku zbog prikaza kralja Edwarda i njegove ljubavnice na kupanju u Kornatima.

Prema dostupnim informacija početna cijena albuma s fotografijama ljetovanja kralja Ujedinjenog Kraljevstva na Jadranu i još nekih predmeta poput tabakere za cigarete, bit će oko 60 000 funti.

 

Iz kategorije: Vijesti