Datum objave: 06. Kolovoz 2018

Splićanka(25) skirivila prometnu nesreću kod Kljaka u kojoj je poginula 18 - godišnja djevojka kao suvozačica

Diana Ferić
Diana Ferić

Poginula je 18-godišnja putnica iz osobnog automobila Mercedes, a 25-godišnja vozačica tog vozila teže je ozlijeđena i zadržana na daljem liječenju u Kliničkom bolničkom centu Split, dok su 23-godišnji vozač teretnog vozila Fiat i 32-godišnja vozačica vozila Kai lakše ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer poslijepodne kod Kljaka.
Do prometne nesreće je došlo kada je 25-godišnja vozačica pri upravljanju osobnim automobilom Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Drniša u smjeru Splita, po izlasku iz desnog nepreglednog zavoja uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom prešla na suprotnu prometnu traku. Udarila je u teretni automobil Fiat, hrvatske vojske, kojim je upravljao 23-godišnji vozač. Uslijed udara je došlo do zanošenja i nekontroliranog kretanja vozila koje je, uslijed toga, naletjelo na osobni automobil Kia, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 31-godišnja vozačica.
Na području Šibensko – kninske županije od 30. srpnja do 5. kolovoza dogodilo se ukupno 40 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula, 3 osobe su teže ozlijeđene, 16 lakše, a u 27 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta. Neprilagođena brzina kretanja vozila je i dalje najčešći uzrok a slijedi nepoštivanje prednosti prolaz.

Prošlotjedni rekorder po razini alkohola u krvi za upravljačem je 41-godišnji vozač kojeg je policija zaustavila kod Bratiškovaca s 2,14 g/kg alkohola u organizmu. Rekorder po brzini vožnje je Švicarac koji je autocestom kod izlaza Pirovac vozio svoj BMW brzinom od 205 km/h. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 2000 kn.

 

Iz kategorije: Vijesti