Sidebar Menu

Datum objave: 31. Srpanj 2018

Brojni Šibenčani oprostili su se od Olivera Dragojevića pjevajući njegove pjesme

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik se ipak pjesmom na otvorenom i spontanim okupljanjem oprostio od velikog hrvatskog pjevača i glazbenika Olivera Dragojevića. Večeras oko 21 sat, u vrijeme kada su njegov lijes Splićani ispraćali na posljednju plovidbu prema Veloj Luci u kojoj će biti pokopan, brojni Šibenčani natiskali su se u prostoru između Muzeja i katedrale i pjevali zajedno sa šibenskim glazbenicima, uglavnom klapskim pjevačima , među kojima je bio i rade Koštan, najpoznatije Oliverove pjesme. Možda to nije bio najveći skup kojim je odana počast tom velikom pjevaču uz čije su pjesme odrastale brojne generacije, ali je sigurno održan u najakustičnijem prostoru koji su ispunili glasovi Šibenčanki i Šibenčana, poznatih po svojoj glazbenosti i privrženosti dalmatinskoj i mediteranskoj pjesmi. Počeli su s Velom Lukom, nastavili s „Da mi dođeš ti“, S ponistre se vidi Šolta, „Moj lipi anđele“ i tako redom...
Bila je otvorena i knjiga žalosti u koju su svoje misli o Oliveru Dragojeviću i njegovoj glazbi napisali brojni Šibenčani.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.