Datum objave: 31. Srpanj 2018

Glazbenici Šibenika pozvani da se večeras pjesmom oproste od velikog Olivera ispred Vijećnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik koji slovi kao grad pjesme i vrsnih glazbenika ipak se neće šutnjom i nezainteresirano oprostiti od velikog pjevača Olivera Dragojevića čije će tijelo večeras isploviti brodom iz Splita u njegovu rodnu Vela Luku u kojoj će sutra biti pokopan.

 

Filian Vuletić, jedna od najboljih šibenskih klapskih voditelja pozvao je sve šibenske glazbenike da s e okupe večeras u 21 sat ispred Gradske vijećnice i zapjevaju velikom Oliveru.
Već na dan Oliverove smrti, u nedjelju, 29. srpnja u splitu i zadru su se ljudi spontano okupili paleći svijeće za Olivera i pjevajući njegove pjesme. Šibenik tada još nije reagirao.

 

Inače, danas je nacionalni dan sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića. U organizaciji Hrvatske glazbene unije u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, nadležnim Ministarstvom kulture, Splitsko-dalmatinskom županijom, Gradom Splitom i ostalim institucijama u Hrvatskom narodnom kazalištu održana je jutros komemoracija za Olivera Dragojevića, uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika.

 

Splićani će večeras na brodicama ispratiti brod s tijelom Olivera Dragojevića,a na isti način će ga na posljednjem putovanju do svoje Korčule dočekati njegovi Vela Lužani.
 

Iz kategorije: Vijesti